Haarlem Voices

Agenda

Haarlem-Voices-agenda-wade-in-the-water
WADE IN THE WATER, an American Reflection’ Haarlem

ZONDAG 16- 06-2019 | 15:00 – 16:30 uur 
Immanuelkerk | Van Egmondstraat 5 Haarlem

Haarlem Voices streeft ernaar een uitvoering neer te zetten die als afspiegeling geldt voor de prachtige Amerikaanse (muziek) cultuur met haar rijke historie. Met een diversiteit aan (onbekende) componisten, muziek vanuit verschillende tradities zoals de slavernij, maar ook Appalachen Mountains en minder bekende Spirituals zal dit programma geenszins lijken op welk ander Amerikaans programma binnen de koorwereld dan ook.

Haarlem Voices voert muziek uit in kleine, transparante bezetting van 16 geoefende zangers. Dat is voor amateurkoren geen vanzelfsprekendheid en vergt een hoge kwaliteit van de zangers. Door het hoge niveau van het koor in combinatie met haar dirigente die mede door haar afkomst Amerikaanse muziek ademt is het mogelijk een concert neer te zetten waarbij de Amerikaanse muziek kan worden uitgevoerd zoals deze in haar diepste kern bedoelt is. Daarbij maakt de muziekkeuze dit programma absoluut uitzonderlijk. Zo is er onder andere gekozen voor componisten die zowel in Haarlem als Den Haag nog nooit eerder op een concertprogramma zijn verschenen. De luisteraar zal kennis maken met de typische Amerikaanse progressies, sonoriteit en fundatie, uitgevoerd met volledige commitment van tekst aan muziek, in puurheid en transparantie.

Schoonheid + uitdaging + vernieuwing = een uitzonderlijke uitvoering van dit Amerikaanse programma door Haarlem Voices!

Kaartjes kunt u reserveren via het Verhalenhuis van de Immanuelkerk: https://verhalenhuishaarlem.nl/event/haarlem-voices-wade-in-the-water/