Haarlem Voices

Dirigent

Sarah Barrett (Baltimore Maryland, U.S.A.) behaalde haar zangdiploma aan het Trinity College in Hartford, Connecticut. Na het winnen van de ‘Maryland State Vocal Competition’ ontving zij een uitnodiging om te zingen met het Baltimore Symphony Orchestra.

Na haar Europese debuut in het Wiener Konzerthaus besloot Sarah zich in Oostenrijk te vestigen. Zodoende was zij onder andere te horen in de Staatsoper Stuttgart, Wiener Volksoper en de Wiener Festwochen.

 

 

Na haar verhuizing naar Nederland verdiepte Sarah zich in koordirectie. Zij nam deel aan de Kurt Thomas Cursus en studeerde bij Daan Admiraal, Hans Leenders en Gilles Michels.

Daarnaast werkt zij regelmatig met het Kathedrale Koor St. Bavo te Haarlem en is als stempedagoge verbonden aan de Koorschool St. Bavo, waar zij de soloklas leidt.

Als stempedagoge geeft Sarah privé-lessen in zowel Nederland als Oostenrijk. Zij is vermaard om haar werk met kinderstemmen. Zo werkte zij intensief met de wereldberoemde Wiener Sängerknaben en de koren van het Muziekinstituut van de Kathedraal St. Bavo in Haarlem.

Sarah Barrett is sinds de oprichting in 2006 dirigent van Haarlem Voices.