Haarlem Voices

Over ons

Haarlem Voices is in 2006 opgericht door een aantal enthousiaste en gedreven zangers van de Haarlemse Koorschool Sint Bavo. Het ensemble streeft naar kwalitatief hoogwaardige uitvoeringen onder de bezielende leiding van Sarah Barrett. Een breed repertoire en vele samenwerkingen kenmerken Haarlem Voices. Het ensemble staat altijd open voor nieuwe initiatieven en wil met zijn muziek jong en oud inspireren!

Israel in Egypt – 2016

Jubileumconcert – 2011

A capella

Haarlem Voices verzorgt regelmatig a capella concerten in eigen stad en op andere plekken in binnen- en buitenland, zoals jaarlijks de Nine Lessons and Carols in Den Haag.

 

Professionaliseren

Het ensemble daagt zichzelf graag uit op verschillende vlakken, waarbij de koorklank regelmatig wordt geroemd. Daarvoor investeren we, naast de professionele begeleiding van onze dirigent, onder andere in masterclasses, bijvoorbeeld door Voces8 en Maarten Koningsberger.

Workshop Voces8 – 2019

Orfeo van Gluck – 2019

Samenwerken

Tekstbeleving en performance staan hoog in het vaandel. Zo heeft het ensemble in een gezamenlijke productie met operagroep The Fat Lady zijn grenzen verlegd door meer gebruik te maken van theateraspecten. Haarlem Voices streeft ernaar regelmatig samen te werken met andere professionals. 

 

Grensverleggend

Door te zingen in kleinere formaties daagt het ensemble zichzelf graag uit. Zo heeft het koor in 2020 zowel de koordelen als de solostukken voor zijn rekening genomen in het uitvoeren van Dido and Aeneas van Purcell. Dit was een groot succes.

Dido and Aeneas  – 2020