Haarlem Voices

Agenda

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door:

OHI-MÉ! 

ZATERDAG 10- 02-2024 | 20:00 – 21:30 uur 
Onze Lieve Vrouwekerk | Korte Zijlweg 7 Overveen

Liefde en muziek; bestaat er een betere combinatie in de kunsten? De liefde is een onuitputtelijke inspiratiebron geweest voor de meest mooie en aangrijpende muziek door de eeuwen heen. Vele composities bestaan bij de gratie van de liefde! Maar omgekeerd is de muziek ook dienstbaar aan de liefde geweest. Muziek is als vehikel ideaal gebleken voor het overbrengen van de (ware) liefde. Juist muziek kan de verschillende emoties die liefde met zich meebrengt verklanken en invoelbaar maken. Meerdere vormen en stadia van liefde zijn door de eeuwen heen bezongen en juist dit inspireerde Haarlem Voices bij het samenstellen van dit programma.

Het werd een zoektocht naar de ware aard van de liefde en de hoop die voortvloeit uit de kracht van liefde. Maar ook de donkere kanten van de liefde: onbeantwoorde liefde en verlies van de liefde en het lijden (en ons beklag) dat daarmee gepaard gaat. Kortom, een zoektocht naar een diamant met vele facetten.

In de verschillende facetten staan twee grotere werken centraal: de Lamentationes Ieremiae Prophetae (Klaagliederen), getoonzet door Alonso Lobo (1555-1617) en de madrigalen uit de Sestina van Monteverdi. Het concert sluiten we af met een positieve benadering van de liefde in ‘The Gallant Weaver’ van James MacMillan.

Bestel hier uw tickets!